Zeibekiko, το σουβλάκι στα μεράκια του (sweetly.gr)

Πηγή: sweetly.gr

Γύροι, καλαμάκια, τυλιχτά και λουκάνικα από premium ελληνικά κρέατα. Η νέα πρόταση των αδελφών Γιώργου και Κώστα Τσιλιγκίρη που με ενθουσίασε.

Τα αδέλφια Τσιλιγκίρη ήταν οι πρώτοι στην Αθήνα που μας σύστηναν με τα premium και dry aged κρέατα και οι περισσότεροι από εμάς τα πρωτοδοκίμασαμε στον Τηλέμαχο της Κηφισιάς σε ένα υπεργκλαμουράτο χώρο, με χρυσές καρέκλες ντυμένες με πράσινο βελούδο και μπαρ από όνυχα. Κι η γράφουσα επίσης. Σε μια Ελλάδα που τότε εμπιστευόταν μόνο το καλοψημένο παϊδάκι και η μπριζόλα μόλις και μετά βίας γλίτωνε από τη μανία του κάρβουνου. Το medium rare ψήσιμο αποτελούσε ρίσκο για την πλειοψηφία του κόσμου και η σιτεμένη μπριζόλα για κάποιους ήταν ταμπού που άγγιζε την επιστημονική φαντασία. Ύστερα πωρωθήκαμε με το fine-dining steakhouse ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS στο Σύνταγμα – πάνε δυο-τρία χρόνια από τότε και τώρα ήρθε η ώρα για… Ζεϊμπέκικο.

Η τελευταία γαστρονομική πρόταση του Γιώργου Τσιλιγκίρη αν και επί το λαϊκότερον δεν θα μπορούσε παρά να είναι ψαγμένη στο έπακρον, ποιοτική και υγιεινή. Έπρεπε λοιπόν να δοκιμαστεί και δοκιμάστηκε. Γύρος από αρχαία ελληνική φυλή μαύρου χοίρου, γύρος από ελληνικό πρόβατο, καλαμάκια από ελληνικό αρνάκι γάλακτος, τυλιχτά με Μεσογειακό κοτόπουλο, Κρητικό λουκάνικο, πατάτες τηγανητές με κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς, καβουρμάς με σπανάκι, αλλά και λαχματζούν, πεϊνιρλί και μπουγιουρντί με λαδοτύρι Μυτιλήνης από τον ξυλόφουρνο και πικάντικα κεμπαπάκια. Από δίπλα δροσερές σαλάτες, πικάντικα αλείμματα, μπίρες, επιλεγμένα κρασιά και παλαιωμένα τσίπουρα.

Τους πολύ βιαστικούς εξυπηρετεί ένα ανοιχτό σουβλάκι-μπαρ για μια μπίρα και έναν μεζέ καλαμάκι στα όρθια. Κι όλα αυτά μέσα σε μια καταπράσινη αυλή με λυγαριές, κουμαριές και καλλιστήμονες υπό τους ήχους λαϊκής μουσικής με πολλά ζεϊμπέκικα.

Το  εστιατόριο «ΖΕΙΒΕΚΙΚΟ-TO ELLINIKO SOUVLAKI» βρίσκεται στην Κάτω Κηφισιά, Φραγκοπούλου 22 και Μ. Μπότσαρη, λειτουργεί καθημερινά 17:00 με 24:30 και Σαββατοκύριακο 14:00-24:30 και είναι μια χαλαρή πρόταση για ποιοτικό και οικονομικό ελληνικό γρήγορο φαγητό που θα επαναλάβω με μεγάλη χαρά στην πρώτη ευκαιρία.