FNL Awards: Τα καλύτερα εστιατόρια στα Βόρεια προάστια όπως ανακοινώθηκαν στα FNL Best Restaurant Awards 2019

Πηγή: The FNL Guide Εστιατόριο που σερβίρει και έξω. Το Zeibekiko των Γιώργου και Κώστα Τσιλιγκίρη χορεύει στους ρυθμούς του ελληνικού street food, που δεν είναι άλλο από το σουβλάκι με εξαιρετικά κρέατα από μικρές φάρμες Ελλήνων παραγωγών, στον χώρο όπου συναντούσαμε μέχρι πρότινος το Τηλέμαχος BBQ Club. Η εξειδίκευση τους και η μακρόχρονη εμπειρία τους στο κρέας, αλλά κι η μερακλίδικη προσέγγιση τους, που έδινε πάντα, ακόμα και στις πιο σοφιστικέ τους κοπές τους, εκείνη

Lifo: Ένα σουβλατζίδικο με σύγχρονο περιτύλιγμα στην Κηφισιά

Πηγή: Lifo Το εστιατόριο Ζεϊμπέκικο στην Κάτω Κηφισιά στηρίζει τη φιλοσοφία του στο κλασικό ελληνικό έδεσμα, το σουβλάκι. Τα αδέλφια Γιώργος και Κώστας Τσιλιγκίρη, έχοντας πολύχρονη εμπειρία στα premium και dry aged κρέατα μέσα από τα εστιατόριά τους «Τηλέμαχος», δίνουν μια μερακλίδικη άποψη του προσφιλούς ελληνικού street food. Το νέο μαγαζί τους, το Ζεϊμπέκικο, είναι προφανές ότι θέλει να είναι ένα σουβλατζίδικο με σύγχρονο περιτύλιγμα. «Επιθυμία μας ήταν να προβάλουμε το εθνικό μας σουβλάκι, αναβαθμίζοντας

Zeibekiko: Σουβλατζίδικο όπως ξέρει ο «Τηλέμαχος» (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Πηγή: kathimerini.gr Το καινούριο λαϊκό μαγαζί των αδελφών Τσιλιγκίρη – ιδιοκτητών των εστιατορίων Τηλέμαχος στο Σύνταγμα και στην Κηφισιά. Η θέση: Εκεί που βρίσκαμε παλιότερα το Τηλέμαχος Barbeque Club, σε μια ήσυχη, κηφισιώτικη γειτονιά. Η ατμόσφαιρα: Το όνομα, η λαϊκή μουσική και η απλοϊκή διακόσμηση της χαριτωμένης πράσινης αυλής, ακόμα και οι «Ναύτες» του Τσαρούχη στους τοίχους της εσωτερικής σάλας, δημιουργούν το λαϊκό περιτύλιγμα που πλαισιώνει αυτό το γνήσιο σουβλατζίδικο. Το φαγητό: Με πρώτης ποιότητας κρέατα, τα οποία

Zeibekiko – Αν δεν το χορεύετε… απολαύστε το στην Κηφισιά (aisthiseongefseis)

Πηγή: aisthiseongefseis Οι αδελφοί Τσιλιγκίρη δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις… εδώ και χρόνια έμαθαν τους κατοίκους των βορείων προαστίων το καλό κρέας και από το καλοκαίρι του 2016 και τους κατοίκους του κέντρου. Από την παλιά ταβέρνα του πατέρα τους – σέρβιρε φοβερά κεφτεδάκια, χόρτα και τηγανητή πατάτα – τον ιστορικό «Τηλέμαχο» στη Φραγκοπούλου στην Κηφισιά… στη συνέχεια με τον «Τηλέμαχο Athens» στο κέντρο, στη στοά του θρυλικού «Απότσου» στην Πανεπιστημίου.. και φτάνοντας το πλήρωμα του χρόνου,

Ζεϊμπέκικο: Τα πρόβατα στο τσακίρ κέφι! (simosgeorgopoulosblog)

Πηγή: simosgeorgopoulosblog.wordpress.com Μια δεκαετία προτού οι περισσότεροι σφετεριστές της ψαγμένης κρεατοφαγίας μάθουν αν το μοσχάρι έχει 2 ή 4 πόδια, οι αδελφοί Τσιλιγκίρη μάθαιναν  στους Έλληνες τις διάφορες κοπές, το dry ageing και τις γαλαζοαίματες ράτσες. Όμως όπως η τεχνολογία των super car περνά –μετά από χρόνια- στα καθημερινά μας αυτοκίνητα, έτσι και η “επιστήμη” του εκλεκτού κρέατος περνά στον καθημερινό μας γύρο. Και βέβαια κανείς άλλος δεν θα ήταν καταλληλότερος για να μας προσφέρει

Zeibekiko: Ένα «ψητοπωλείον» νέας γενιάς (olivemagazine.gr)

Πηγή: olivemagazine.gr Τις εποχές των παχιών αγελάδων δεν ήταν ιδιαίτερα κομψό να δηλώνεις πως αγαπάς τα σουβλάκια, πολύ περισσότερο δε να δηλώνεις ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου. Ωστόσο, ούτε τότε ούτε τώρα, που τα σουβλατζίδικα ανοίγουν σε κάθε γωνιά της πόλης, είναι εύκολο να συστήσουμε σε φίλους, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον χώρο που θα πηγαίναμε για πραγματικά καλό σουβλάκι ή γύρο. Γι’ αυτούς τους λόγους –επειδή είμαι λάτρης του καλού γύρου, σουβλακίου και παραφερναλίων και με ρωτούν συχνά–

Zeibekiko, το σουβλάκι στα μεράκια του (sweetly.gr)

Πηγή: sweetly.gr Γύροι, καλαμάκια, τυλιχτά και λουκάνικα από premium ελληνικά κρέατα. Η νέα πρόταση των αδελφών Γιώργου και Κώστα Τσιλιγκίρη που με ενθουσίασε. Τα αδέλφια Τσιλιγκίρη ήταν οι πρώτοι στην Αθήνα που μας σύστηναν με τα premium και dry aged κρέατα και οι περισσότεροι από εμάς τα πρωτοδοκίμασαμε στον Τηλέμαχο της Κηφισιάς σε ένα υπεργκλαμουράτο χώρο, με χρυσές καρέκλες ντυμένες με πράσινο βελούδο και μπαρ από όνυχα. Κι η γράφουσα επίσης. Σε μια Ελλάδα που

Αν αγαπάς το κρέας, εδώ θα “χορέψεις” στους ρυθμούς του “Zeibekiko»! (igynaika.gr)

Πηγή: igynaika.gr Τρίτη βράδυ, αποφασίσαμε να ανηφορίσουμε για την Κάτω Κηφισιά για να δοκιμάσουμε την ολόφρεσκη προσέγγιση στο σουβλάκι από τους αδερφούς, Γιώργο και Κώστα Τσιλιγκίρη, (Τηλέμαχος, Αθήνα, Τηλέμαχος, Κηφισιά), στο Zeibekiko. Αν αγαπάς το κρέας, εδώ θα “χορέψεις” στους ρυθμούς του “Zeibekiko»! Τα ονόματα τους σίγουρα αποτελούν εγγύηση στον χώρο της κρεατοφαγίας αλλά και της εστίασης και του οίνου, αφού χρόνια τώρα βάζουν την καινοτόμο σφραγίδα τους στο χώρο. Το σουβλάκι για τον Έλληνα είναι έρωτας χωρίς σύνορα, άρα

Το σουβλάκι στην Κηφισιά σερβίρεται σε ρυθμούς Zeibekiko (olivemagazine.gr)

Πηγή: olivemagazine.gr Τα αδέρφια Γιώργος και Κώστας Τσιλιγκίρης, των γνωστών εστιατορίων «Τηλέμαχος» στην Κηφισιά και το κέντρο της Αθήνας, μας συστήνουν το κλασικό και αγαπημένο σουβλάκι, σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του. Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, άνοιξε το Zeibekiko, ένα ανοιχτό σουβλάκι-μπαρ με καταπράσινη, δροσερή αυλή, στο οποίο ψήνονται καθημερινά σουβλάκια και γύρος, με ιδιαίτερα κρέατα και έμφαση στις καλές πρώτες ύλες. Τι δοκιμάζετε εκεί; Γύρο πρόβειο και από μαύρο χοίρο και καλαμάκια επίσης